Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma ! :-)

P.S.:  Ta skopičina se slovenským vyznamenáním je vskutku dobře vyvedená. Nejdřív v Bratislvě na tiskovce prohodil, že je "vnitřně přesvědčen, že by si takové vyznamenání zasloužil", a mine pár dnů ... a ejhle ! Jak malé dítě. :-)

P.P.S.: : Máte v Pirátské straně víc takových šikovných lidí ?

1 2
možnosti

Autore, na to dát všem najevo, že nesnášite Klause stačí jedna věta, nemyslíte? Na amnestii má prezident zákonné právo. Uznávám to, přestože s ní nesouhlasím. Prezident navíc není notář, který by měl povinnost cokoli podpsat. Prezident soudce jmenoval, ale Senát mu je opakovaně neschvaloval. Obdobnou mediální hysterií, jaká je proti němu vedena dnes byl "donucen" podepsat Lisabonskou smlouvu, kterou považuji za ohrožení suverenity našeho státu. A co podpis ESM?

1 1
možnosti

4. 3. 2013 6:25

Prezident neni monarcha, ktery by mohl vetovat rozhodnuti parlamentu a senatu.

1 2
možnosti

Prosím, osvěžte mi paměť. Kdože to byl odsouzen za velezrádný čin jakým bylo pozvání cizích vojsk na porobení vlastního národ. Jo, to nepodepsání smlouvy, to je ta pravá velezrada hodná odsouzení.

A pokud jde o amnestii. Proběhla a dost. A ať už byla jakákoliv, skončila. Ale soudní systém, ve kterém se řadový občan jen těžko dovolá spravedlnosti, ten tady byl před ní a je tady s námi i po nií. A docela rád bych slyšel třeba pana Škromacha, co udělal pro jeho změnu.

2 0
možnosti

Minimálně 6 bod je obyčejna lež. Soudci navrženi byli ale senát je neschválil , tak co chcete. Jinač je to kabaret , který jednou předpokládam někdo inteligentni sfilmuje a hlavni roli dostane skrachovany adept na presidensky stolec  - bude sranda.[>-]

6 0
možnosti

Ne, pane Bendáři. Jde o záměrnou nečinnost. Od března 2012, tedy po dobu jednoho roku nenavrhl pan Klaus žádného nového kandidáta. To, jak řekl, že by mu stejně Senát žádného kandidáta neschválil, nemůže z hlediska práva obstát. Jde jen o uraženou ješitnost.

0 3
možnosti

Tak ale on opravdu může podle ústavy pustit všechny zločince - tady by asi bylo dobré změnit ústavu, ale nemá smysl obviňovat někoho z porušení ústavy, když ji dodržuje. 

Co se týká podpisu smluv, to je věcí výkladu. O tom by mohl rozhodnout pouze Ústavní soud, ovšem domnívám se, že pokud by prezident měl roli pouze jakéhosi notáře, který podepíše, co se mu předloží, postrádala by taková pozice smysl z hlediska systému "vah a protivah" a byla by vlastně zbytečná.

Příprava amnestie - nejsem si jist, zda se na to vztahuje "právo na informace," ale každopádně je to jedno. Politickou odpovědnost nese Klaus, formální vláda (nesmyslné, ale je to tak - viz. http://machpetrmach.blog.idnes.cz/c/314304/Jak-je-to-s-odpovednosti-za-amnestii.html ), poradci žádnou. 

Tvrzení že Klaus vnímá svoji pozici jako monarchistickou výsadu a nikoli jako službu veřejnosti, je váš osobní názor. Osobně to vnímám přesně naopak.

9 4
možnosti

Pravdoláskaři prostřednictvím medií ho nutili.jde o fakt,který se nedá "okecat"!!!

3 3
možnosti

Lisabonskou smlouvu byl donucen podepsat.Souzeni by měli být všichni,kdo ho k tomu nutili.

8 3
možnosti

Jak donucen? Je to jeho zodpovědnost a prezidenta nemůže nikdo nutit..

4 2
možnosti

Všechny body byly mnohokrát vysvětleny v blozích i jinde.Je třeba řádně vše číst a zamyslet se.O něčem svědčí to,že zítřejší jednání,natolik mimořádné,bude před veřejností tajné!!Proč asi?!?VK je mimořádný pedant a než něco udělá,řádně si to promyslí.Je také vlastenec,ale to lidé pochopí,až budeme 4.říše velkoněmecká úplně,zatím jsme jen částečně,ale zaslepení lidé to nevidí.Pak vzpomínat na VK,proč nepodepsal ESM-euroval,to už bude pozdě!!

6 4
možnosti
Foto

tak, teprve podpis ESM by byla velezrada

5 1
možnosti
Foto

F90i17l57i69p 30D10o88n27é

3. 3. 2013 20:56

Nejen Klaus...

Souhrn je pravdivý. Prezident často lavíroval na hraně zákona, ale musím s panem Kuberou souhlasit - velezrada, to sem nepatří. Hlavní kapkou asi pro všechny je amnestie, ale zde je chyba premiéra, který měl konat ve sboru jak mu určuje ústava. Kdyby tak konal jistě by k podpisu nikdy nedošlo. Spíše by se mělo prošetřit jak sám uvedl "..., že to musel podepsat" co tím sakra myslel? Nejen že nemusel, ale ani neměl.

4 2
možnosti

pojem velezrada je novinářská zkratka..

2 1
možnosti

Asi také patříte k lidem, kteří považují za protizákonné vše, co se jim nelíbí. Ale ve skutečnosti je protizákonné pouze to, co zákon zakazuje.

4 4
možnosti

u ústavních činitelů může být protiprávné i to jednání, které zákony vysloveně nedovolují..

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS