Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

L13u58b67o69š 23K51r47i72m65l

22. 4. 2014 17:10

Vážený autore, mohl byste nám sdělit kolik patentů a  průmyslových vzorů vlastníte? Kolik jste toho vytvořil? 

Podle Vašeho blogu jste totiž typický moderní "příživník", který by rád používal objevy a nápady jiných a to jde zcela  proti duchu Vaší profese.

PS. Window XP se přestaly prodávat v roce 2007. Od té doby byl pro některé edice systému Windows Vista, Windows 7 a Windows 8 umožněn downgrade na Windows XP.

1 0
možnosti
MS

Všechno je to jen byznys. V podstatě jenom velká oblíbenost XP způsobila, že je Microsoft podporoval tak dlouho. Soudný člověk ale chápe, že má-li se ta armáda "softwéráků" nějak uživit, musí firma přicházet stále s něčím novým a obchodní politika musí směřovat k tomu, donutit (někdy i dost otravně :-P) uživatele k nákupu nových produktů. Stejně to koneckonců dělají i jíní výrobci. Bylo sice hezké, kdyby vám boty či pračky vydržely až do smrti, ale jejich výrobci by za chvíli neměli co žrát. :-)

 

Poznámka: Možná by nebylo od věci, kdyby šel Microsoft stejnou cestou, jako výrobci antivirového SW, tzn. že by uživatelům účtoval nějaké roční paušály za využívání svých operačních systémů. Pak by mu možná nevadilo, kdyby se oblíbené OS udržely při životě libovolně dlouho.

0 0
možnosti
MS

eee ... Bylo by sice hezké....

0 0
možnosti
Foto

Pokud máte nainstalován slušný antivirák a nestahujete obskurní hry a programy z podezřelých zdrojů, tak Vám budou XP sloužit, pokud se zcela nerozsype mašina. Win 7 jsou v něčem lepší, v něčem horší.

Pokud někdo touží si dnes XP nainstalovat, není problém. Lze koupit program, kterým překopírujete kompletní obraz disku s XP na druhý (který nemusí být stejný - tzn. i větší). Do jaké míry je to za dané situace legální, nevím.

0 0
možnosti
JM

Trochu nechapu o co autorovi jde. Jde mu o to, aby ms uvolnil nezkompilovany kod? proc by to mel delat? i pres to, ze se celkem vseobecne vi, jak xp funguji (fungovala), tak nevidim jediny duvod, proc by mel ms vydat nezkompilovany kod (ktery navic vubec uz nemusi mit). Jako programator mi tahle myslenka prijde opravdu uplne mimo.

Pokud bych vychazel z toho, ze copyright na sw by podle Vas mel byt podle jeho nejdelsi prodejnosti 10 let, jak dlouha by pak mela byt na hudbu, kdyz se stale prodava treba takovy Beethoven, Bach a podobni? Ze stejne logiky by treba na hudbu melo byt tak 400 let copyright? to se mi uplne nezda, nekde v te uvaze budete mit chybu.

Nehlede na to, jestli na XP je nebo neni podpora, tak je to stale system v majetku ms a pokud o nej mate zajem, tak ho legalni cestou ziskat muzete - postupnym downgradem. Netvrdim, ze se jedna o snadnou cestu, ale rozhodne o legalni. Tudiz mi tu prichazi na mysl dalsi otazka: Proc by mel ms davat XP, kdyz prodava novejsi alternativu, jejiz soucasti navic je virtualni verze windows XP a navic se pres ni da dostat az k te oficialni legalni licenci?

Duvod, proc by se to nemelo dit je ten, ze firma napumpuje miliardy dolaru do vyvoje sw a i kdyz za deset let ma dalsi tri verze, tak klidne 60% kodu zustava puvodniho (ted nemyslim windows, ale nejaky sw, u ktereho se akorat zvetsuje jeho funkcionalita a neprepisuje se kod, nybrz rozsiruje), tudiz timto krokem otevrete dvere konkurenci a usetrite ji obrovske naklady, coz povede k tomu, ze malokdo bude chtit investovat miliardy dolaru do vyvoje.

Problem je ten, ze aby mohla byt doba copyrightu u sw zkracena, muselo by dojit k tomu, ze by ten sw nebyl po te dobe uz bezne pouzitelny, pak nevidim duvod, proc by se na nej mel vazat copyright. Tady ale sam vidite, ze pokud nejaky sw pouziva stale 20% pocitacu, tak asi jeste uplne offtopic neni. Bohuzel tuto dobu nelze u sw odhadovat, protoze se velmi meni s dobou a s konkretnim sw

1 0
možnosti
Foto

Na hudbu je taky 70 let proto autorská práva na Beethovena už nejsou.

0 0
možnosti
MT

Tak to je posledné čo by ma trápilo! Pokrok je jednoducho pokrok! Ten sa zastaviť veru nedá.

0 0
možnosti
Foto

Třeba je nejlepší se tomu zasmát a přestat se zabývat systémem, který sice v porovnání s ostatními produkty Microsoftu lehce vynikal, ale nestál také za mnoho. Tak ať si ten copyleft srolují do trubičky a čichají tím koks. Koho to zajímá?

1 2
možnosti
Foto

To si netroufám tvrdit. XPčka byla ve své době velmi populární a z nějakého důvodu to snad bylo. Já osobně bych si s XPčky vystačila dodnes =))

2 0
možnosti
Foto

Včera jsem si nainstaloval osmičky, které jsem koupil v krabicové verzi. :-)  Co se týče otázky duševního vlastnictví, tak patřím k těm, kteří tvrdí, že duševní vlastnictví neexistuje, že je to jen násilím vynucené pravidlo jedné skupiny lidí zakázat jiné skupině lidí použít svých znalostí a svůj majetek k vytvoření silně konkurenčního prostředí.

1 3
možnosti
MS

Vy máte vůbec dost praštěné názory. :-)

1 0
možnosti
PK

P50a63v77e54l 66K10u43r41a39l

21. 4. 2014 20:12

Nejsou náhodou 95tky a 98čky už volně ke stažení? (ale ruku na srdce co je třeba udělat je prostě poslat microsoft s novými systémy do háje)

Kdo se má pořád věčně učit že se přemísťují tlačítka na jiná okna, do jiných menu a podobných.

to absolutně nejlepší co by mohl microsoft udělat je u nových windous použít UI z XPček, stáhnout dolů systémové požadavky a měl by instatní bestseller.

5 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
Jakub Michálek je zastupitel hl. m. Prahy za Piráty, profesí právník se zálibou v autorském právu a svobodném přístupu k informacím.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy