Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je vidět, že inteligence prezidentových spolupracovníků je na úrovni internetových diskutérů. Ani jedněm evidentně nedochází, že "Autorem amnestie je prezident republiky" je odpověď na zcela jinou otázku, než "kdo se podílel na přípravě amnestie a kdo o ní věděl předem?". A vůbec mě děsí, že by těmto lidem připadalo v pořádku, kdyby skutečně Klaus amnestii s nikým ani nekonzultoval (jako historik musím konstatovat, že to by si nedovolil ani onen zmiňovaný "absolutistický monarcha", kteří svých poradců využívali.)

0 0
možnosti

Je smutné,že tolik politiků-populistů a voličů není schopno pochopit,že jde o tradici a hlavně PRÁVO prezidenta.Proč jste se neozvali,když V.Havel propustil všechny vrahy?

0 1
možnosti

L27i25b51o83r 49S39y60n69e32k

21. 2. 2013 11:34

V té době o svých právech a fungování demokratického zřízení mělo šajnu jen velmi málo jedinců. Dodnes milióny Čechů tápou, jak se svobodou naložit, tak co byste chtěl v 90 tém?

0 0
možnosti

M14i55l42o49š 43B50é41m

21. 2. 2013 8:58

Víte, prezident republiky, když vydává své rozhodnutí, pod kterým je podepsán, tak může být inspirován lecčím, studiem literatury, může se radit se svým blízkým okolím, se svými přáteli, známými, spolupracovníky, může nápad nějaký k nějakému postoji dostat jakýmkoliv jiným způsobem. A aby o tom sepisoval deníček, na jehož základě by poskytoval svému úřadu pravidelně nějaké hlášení, nic takového žádný prezident na světě nikdy nedělal. Čili nešlo o žádné rozhodnutí úřadu ani jeho nějakého odboru, ale šlo o rozhodnutí pana prezidenta. Prezident republiky vyhlásil amnestii, je pod ní podepsán, on je autorem, on za ni zodpovídá. - Ladislav Jakl, 13. února 2013 ve Dvacet minut Radiožurnálu

3 1
možnosti

Máte v podstatě pravdu pane Béme, jak si potom ale vysvětlit tato slova:  „Prezident nesmí zpochybňovat amnestii skrýváním důvodů a prezidentská kancelář nesmí argumentovat, že důvody nemusí uvádět.“  --a teď hádejte kdy a kdo tento výrok vypustil.

0 0
možnosti

A co jste čekal, že dostanete za informaci?

Proč Jaklův dopis považujete za soukromou korespondenci a proč myslíte, že ho tvořil dvě hodiny?

A jak si stěžujete na dlouhá žízení, tak to asi Klaus docela ťal do živého.:-)

2 0
možnosti

Jasně autore, jen houšť a větší kapky. Hurá na Klause. Úplně nejlepší by asi bylo, kdyby každý občan tohoto státu poslal na Hrad stejný dotaz a když by nedostal uspokojivou odpověď, tak by podal žalobu. Ostatně, stálo by to jen 10 Kč za známku a vše ostatní by bylo "zadarmo", že? Chápu, že znalost jmen osob, které zpracovali text amnestie potřebujete nezbytně ke zdárnému ukončení studia. Ještě že nestuduju .....

4 1
možnosti

Ale vám bych to studium zrovna přál. Hlavně hru na housle, tak jako studoval hru houslí Dalibor. A na pěkně dlouho.

0 1
možnosti

Mladý muži, bojujte.....

2 4
možnosti

Klause sice nemusím, ale tohle je ptákovina.... navíc bylo autorovi odpovězeno a jestli tomu věří nebo ne .......je to takové populistické podání žaloby na něco, co se teď nosí a proti čemu přece všichni brojí.... prostě ptákovina. To jsou tady mnohem křiklavější a hlavně důležitější problémy.

10 0
možnosti
Foto

Takže odpověď jste dostal = V. Klaus. Kdo (všechno) o ní věděl? To docela určitě neví ani VK. Informace vám byly podány = v čem je teda problém?

8 0
možnosti

Jste odvážný muž.R^

4 3
možnosti

To je v dnešní době opravdu odvaha. Jako v 80-tých letech nadávat na Reagana.

9 3
možnosti

Aby bylo jasno, rozsah amnestie považuji za svévolnou zhůvěřilost. Nicméně tyto a podobné pokusy o jakési "revoluční právo" jsou minimálně směšné, ale na druhou stranu i děsivé. Nelíbí se mi amnestie = postavíme Klause před soud. Sice nevíme přesně za co, ale když se dovedně zpatlají dohromady různé zákony a trochu si přizpůsobíme jejich výklad, tak by v tom byl čert, aby z toho nějaká ta vlastizráááda nevyplynula. Ještě štěstí, že už neplatí zákon na ochranu míru. Na něj vám soudruh prokurátor v pádesátých letech dokázal taky lecos napasovat a dostal jste 25 let jen to fiklo.

9 1
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1827x
Jakub Michálek je zastupitel hl. m. Prahy za Piráty, profesí právník se zálibou v autorském právu a svobodném přístupu k informacím.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy